Golden European League: Πρώτη νίκη για την Εθνική γυναικών, 3-0 την Σλοβακία (vid) Ημερομηνία:
1/6/2025, 22:44 - Εμφανίσεις: 33
Η Εθνική γυναικών επικράτησε με 3-0 σετ της Σλοβακίας και έκλεισε με ιδανικό τρόπο το πρώτο τουρνουά του Golden European League που ολοκληρώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης στην Κοζάνη.
Η γαλανόλευκη πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και διέμεινε στο κόλπο της τετράδας που οδηγεί στο φάιναλ-4.
Ο κόσμος έδωσε εκ νέου δυναμικό παρών στις κερκίδες και βοήθησε με τη φωνή του τις Ελληνίδες διεθνείς να πάρουν τη νίκη.
Οι αθλήτριες του Απόστολου Οικονόμου ήταν ανώτερες σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, με τις Μάρθα Ανθούλη και Φαίη Μπακοδήμου να είναι πρώτες σκόρερ με 17 πόντους.
Στο πρώτο σετ η Σλοβακία προηγήθηκε με 3-5 με άσσο της Φρίκοβα αλλά γρήγορα η Ελλάδα πέρασα μπροστά με 7-5 με συνεχόμενα μπλοκ από Κωνσταντινίδου, Τοντάι.
Η Εθνική μας ομάδα από εκείνο το σημείο και μετά δεν έχασε ξανά το προβάδισμα.
Η Σλοβακία μείωσε σε 16-15 αλλά η Στράντζαλη από τη γραμμή του σερβίς και τις Μπακοδήμου, Ανθούλη στην επίθεση το σκορ έγινε 23-17.
Η τελευταία με άσσο έκανε το 25-20 για το 1-0 σετ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display("inside_intext_3"); }); Στο δεύτερο σετ με άσσο της Τοντάι η Εθνική μας ομάδα με δύο συνεχόμενους άσσους της Μπακοδήμου ξέφυγε με +2 (14-12).
Η Σλοβακία με σέρβερ την Σεπέλοβα πέρασε μπροστά με 16-17 και ήταν σειρά της να προηγηθεί με δύο μετά από μπλοκ της Σμιέσκοβα (16-18).
Με συνεχόμενα μπλοκ από Τερζόγλου, Ανθούλη η Ελλάδα επαυξήθηκε ξανά στο σετ (22-21), με πανέξυπνο πέρασμα στον κενό χώρο από την Κωνσταντινίδου έγινε το 23-21 και η Μπακοδήμου με κόντρα επίθεση έδωσε τρία σετ μπολ στην Εθνική.
Η Σλοβακία με νέο λάθος το σκορ έγινε 25-21.
Στο τρίτο σετ η Σλοβακία ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 2-6.
Με τρία μπλοκ από τις Στράντζαλη, Τοντάι περάσαμε μπροστά με 11-8, με την Μπακοδήμου να χαλάει την αντίπαλη υποδοχή από τα εννέα μέτρα.
Οι Σλοβάκες δεν τα παράτησαν και έβγαλαν αντίδραση για το 16-17 με άσσο της Χρουσέσκα.